Kui suur on Tartu?

Oskate vastata? Vist mitte, sest mida see küsimus üldse küsib. Kas pindala, rahvaarvu, majade mahtu või teede laiust/pikkust vms?

Täna on mul väga kurblahenaljakas lugu rääkida.

Oma igapäevasel trammisõidul töölt koju seistes igapäevaselt tagaakna all kuul(a)sin ma pealt kahe alla 25 aastase noore neiu vestlust.

Nagu ikka töölt koju räägivad inimesed tühjast-tähjast ja maast ja ilmast. Nii ka need kaks neidu. Ühel hetkel jäin neid kuulama ja minu imestus oli suur edasist juttu kuuldes. Juttu läks töökohtadela ja ühe ema töötas Tartus ja kodus ning otsis kodust lisatööd. Neiu 1, loe näiteks Maarika, küsis neiult 2, loe näiteks Moonika, et kui suur see Tartu ülse on ja enne vastust täiendas küsimust täpsustades rahvaarvu kohta. Lisades, et ega ta ise pole kunagi Tartus käinud, kui siis vaid läbi sõitnud. Moonika mõtles veidi ja siis nad arutasid, et kas on suurem kui Keila või mitte. Minutise mõtlemise järgi mõtles Maarika välja, et Keilas elab 9000 inimest. Selle peale ütles Moonika, et siis on vist Tartu väiksem, sest seal on umbes 6000 inimest. Selle peale ütles Maarika, et siis on vist tõesti vähe töökohti Tartus, sest isegi Keilas ei ole palju firmasid.

Vahepeal niisama juttu ja siis veel üks pähkel. Maarika elab Keilas ja töötab Tallinnas. Minuga oli ta ühe trammi peal ja tuli töölt, seega võiks oletada et Maarika töötab 8-17. Keila Linnavalitsusest rääkides teatas Maarika, et küll seal on ikka hea töötada, sest alati kui ta tööle sõidab on linnavalitsuse esine autodest tühi ja sama seis on ka siis kui ta töölt tuleb, seega on Keila Linnavalitsusel väga lühikesed tööpäevad. Ja seda kõike rääkis ta ilma suutmata analüüsida, et Keilast Tallinnasse ja tagasi sõiduks kulub aeg ja mitte vähem kui 30 min. ;)

Ma olen alati imestanud, kui rumalad võivad olla mujal elavad inimesed, eelkõige suurriikide elanikud, ja seda just oma riigi osas. Nüüd siis avastasin sellised neiud siitsamast avalikult ja kõvasti seda kuulutamas. Kummaline seos on veel see, et täna on Teadmistepäev. Irooniline, või mis!

Teadmiseks siis kõigile:
Kaardid on M 1:100000

Kommentaarid

eduardp ütles …
Tere, Kristjan. Sattusin Su blogile ja kas näed, kaks linna võrdluses - Tartu ja Keila. Üks sünnilinn, teine praegune elukoht.
Kas Sulle ei tundu kummaline, et Keilas on elanike arv 10x väiksem, kuid pindala natuke üle 3x väiksem?
Ma pole kusagilt saanud vastust, miks Keila linna piir on selline nagu on, sisaldades soid ja metsi ja heinamaid...
Pärnakas ütles …
Ma arvan, et piirid tulenevad nõukogude aja pärandina, kuid miks just sellised seda ma ei tea.

Mind lihtsalt hämmastas taoline võrdlus kui selline ja järeldus millele jõuti.

Keila on ju suuresti "eramutelinn", sellest ka need kordades erinevuste suhted äkki!

Populaarsed postitused sellest blogist

Valijakompass

Vaata ja sa märkad!

Montenegro ja Albaania