H1N1


Ilmselt teavad tänaseks kõik, kes vähegi lugeda ja kuulata oskavad, mida tähendab pealkirjas esitatud ühend. Võiks ju öelda, et tegemist on vesiniknitraadiga :) :)  (kui selline asi üldse eksisteerib), aga ei - tegemist on looma ja haiguse "ühendiga".

Minu e-postkasti potsatas täna kiri, mille autor on Montrealis elav Jean-Jacques Crevecoeur. Tema kiri ei kutsu kedagi üles ega suru otseselt kedagi maha, vaid ta on toonud välja fakte nii H1N1-st, selle vaktsiinist kui ka teistest vaktsiinidest. Kiri sisaldab erinevaid fakte ja informatsiooni, mida laiem meedia ei ole käsitlenud ja üldsusele jaganud. Nt:
  • Miks maailma meedia korrutab iga päev, et H1N1gripp põhjustab massilist suremust, kuigi faktid näitavad, et tegu on tavalise gripiga  (vähem tõsine haigus, kui sesoonne tavaline gripp). Seagripp tekitas vaid 2000 inimese surma 5 kuu jooksul, kui samal ajal tavaline gripp tekitas 200000 surmajuhtumit! 

  • Miks vaatamata suremuse arvudele (2000 või 200000) enamus riike tellisid tohutuid koguseid, sadu miljoneid annuseid vaktsiine ja seda alates juunist 2009?
  • Pealegi ei suuda ma leida selle kirja tagamõtteid kellegi kasuks rääkimise osas. Kes seda kirja loeb, saab ise otsustada, mida ta sellest arvab ja kuidas käitub ning seetõttu ei jaga ka mina siin oma otseseid arvamusi või eelarvamusi.

    H1N1-st võid lugeda lisaks tervast internetist, kuid kui sind huvitab konkreetne Jean-Jacques Crevecoeur kiri, siis anna mulle teada ja ma saadan selle edasi.

    PS! H1N1 viirustüve pilt pärinev Wikist


    Kommentaarid

    Populaarsed postitused sellest blogist

    Vaata ja sa märkad!

    Montenegro ja Albaania

    Valijakompass