Algus on tehtud!

TM suusatreeningute algus on tehtud. Tartu Maratonini on täpselt 35 päeva. Alates tänasest on mul plaan sõita enne starti 252 km treeninguna. Miks just selline number, sest see on 4 korda maratoni pikkus. Ja plaan on järgmine: sel nädalal iga päev 2 Dendropargi ringi (9km) ja edaspidi tõsta treeningute pikkusi. Uuel nädalal üks ring rohkem ja nii neli nädalat järjest. Viimasel nädalal võtan hoo maha ja teen kergelt rohke puhkusega, et superkompensatsioon saavutada :). Ahjaa, ma treenin E-N ja R-P puhkan või tegelen muude (sportlike) tegevustega.

Aga tänasest. Tähtvere Dendropark on suurepäraste radadega ja mitmekülgne treeningute koht. Alustasin suuskade määrimisega, Suusavennad määrdeboksis. Neli kihti pidamist alla ja rajale. Õhutemperatuur oli mõnusalt krõbe (ca -12° C) ja tuuline. Nii nagu suusamäärdemees soovitas, siis ootasin mõne minuti ja lasksin suuskadel "külmuda", et määret paremini toimima saada. Samal ajal vahetasin saapad ning selle ajaga olid ka suusa valmis. Plastiklauad alla ja rajale.

Kohe tõus, pidamine oli suurepärane ja enesetunne veel parem! :) Teisel kilomeetril tundsin, kuidas keel tahtis suus ära külmuda, sest ninast õhk enam läbi ei käinud. Minu suusasaapad, mis vihkavad suusatamist pigistasid ja tundsin, kuidas kannatagused nahad õhenesid suusasaabaste "seinte" vastu hõõrudes. Tüüpiline! Homme teibin kannad ära! Korraks läkski 2 ja 3 km vahel raskeks ning tekkis küsimus, on seda ikka vaja? :) Neljandaks kilomeetriks oli esimene raskus ja valud kadunud, ning edasi liikusin juba andrusveerbaluliku nõtke ja vaba klassikalise stiiliga, millele vahele põimisin thomasalsgaardlikke paaristõukeid ning tunne oli juba väga hea. Esimese ringi lõpuks ei olnud veel higigi seljal (sellele aitas kindlasti kaasa ka hea riietus), kuid teisel ringil said lihased soojaks ja nii hakkasid ka higinäärmed lõpuks tööle. Eht suusatajalike liigutustega end suurepärasel rajal edasi liigutades nautisin igat meetrit, mida läbisin. Hetkeks tekkis isegi tunne, et teen 3 ringi, kuid õnneks sai reaalsus võitu ja jäin esimesel lumetreeningul mõistlikuks.

Kui võtta võrdluseks TM raja pikkus, siis esimese treeninguga läbisin Tartu Maratonist 2,25 km (lähtudes plaanist läbida 252 km treeninguid). Seega algus on tehtud ja Matuni jääb veel 9,75 km. Edu mulle!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Valijakompass

Vaata ja sa märkad!

Montenegro ja Albaania