Remont, rattaralli, puuriit ja pulm

Pole ammu kirjutanud. Võtan nüüd lühidalt kokku kahe eelneva nädalavahetuse tegemised.

Remont
Väike Kaares seoses veranda akende vahetusega tuli ilmsiks vajadus teha kogu veranda remont. Nüüdseks on põrand lihvitud, krohviparandused ja pahteldused tehtud. Vahepeal saavad (peavad) Ülle ja Peeter lae ja aknapaled värvima ja tapeetimistööd teostama ning siis saab viimase tööna põranda õlitada.

Rattaralli
08.05 toimus Pandivere 20. Rattaralli kogupikkusega 82,7 km. Vaid napid kolm päeva enne starti tegin üle pika aja (ca 4 aastat) esimese maanteeratta treeningu. Sõitsin Tartu ümbruses 38 km ja selle pealt rattaralli starti asusingi. Kuid enne veel panin Indrek Rannama kirjutatud "Treenerite tasemekoolitus - Jalrattaspordi õpik" abil paika sadula kõrguse ja asendi, sest treeningul jäi alaselg väga kangeks.
Foto: Aerobike
Niisiis, ca 220 ratturit asusid 08.05 kell 12 teele. Kuna oli tegemist Filter Eest maanteekarikasarja etapiga, siis kohal olid ka kodumaised tipud eesotsas Mart Ojavee, Jaan Kirsipuu, Erki Pütsep. Juba stardist vajutati gaas põhja ja esimese kilomeetri lõpuks oli ka minul juna 40 km/h sees, kuid peagrupp oli selleks ajaks juba oma teed läinud. Õnneks sain ühe tagant tulnud rongi sabast kinni ja nii see kõik algas. Esialgu olid kiirused suhteliselt suured (35-37 km/h) ja grupp kasvas vahepeal 4 liikmeliselt 6 liikmeliseks, kuid ajapikku kadusid naised grupist ning poolele maale jõudsime 3-kesi. 50 km "püüdsime" peagrupist mahajäänud ja viimased 19 km üksi sõitnud ratturi (nr 122, Margus Kaasik) ja korraks olime 4-kesi. Sealt edasi aga suutis minu tempot hoidagi vaid nr 122 ja kahekesi me lõpuks 2 tunni ja 51 minutiga jõudsime. Väsinuna, kuid õnnelikuna - kaks energiabatooni ja stardieelne magneesiumijook aitasid mul selle ca tunnise pingutuse üle elada. Eriti tegi head meelt, et vaatamata olematule rattatreeningule suutsin hoida tempot ja korralikult grupi ees tööd teha, sest need nr 122 üksisõidetud 19 km olid teinud oma töö ja temast eriti tempotegijat meiega liitumisel enam ei olnud. Siiski oli tema enne Tamsalut tempotegijana ja moraalse toetusena väga palju kasu ja vedasin teda seetõttu hea meelega finišisse ise tempot tehes. 179. koht ajaga 2:51:13 oli minu resultaat. Kõigetähtsam oli, et veendusin taas rattasõidu meeldivuses! :) Veidi suurema treeningkilomeetritega oleksin olnud kindlasti võimeline 20-30 min kiiremini sõitma.

Puuriit
Pühapäevane päev lisaks Entsi sünnipäevale kulges puid vedades ja kaunist puuriita ladudes, mis moodustab nüüd ühe osa Möldri talu fassaadiaiast. Tulge ja kaege ise!

Pulm
15.05 oli aga pidu - Iffi ja Maarja pulm, või noh pidulik kiriklik laulatus ja järelpidu Lillepaviljonis. Pruutpaar oli kena ja pulm oli tore. Loodetavasti oli ka peokangelastel meeldejääv ja emotsionaalne õhtu, mis pikkadeks aastateks meelde jäi (nagu minul meie pulm Janega).

Muust
Üldiselt ongi viimased nädalad möödunud remondi tähe all ning olles tagasi Tartus koolis on omajagu tegemist ka seoses koolitöödega. Selleks korraks siis sellised jutud.

Kommentaarid

piLts ütles …
ma ei ole kunagi ühelgi rattamaratonile ega rallil käinud, kuid praegu nö taani kogemusele toetudes sõidaksin ükskõik mis distantsi ärr. See kuu jätsin kuupileti ostmata ja nüüd üritan võimalikult palju oma reise rattaga teha, ok vahest tuleb jänest ka sõita :-)

Aga pulmapilte on kellegil juba näidata?
Anonüümne ütles …
Heipsa! Täpsustan, et pulm oli 14.05 ning asjaosalised jäid väga rahule. Järgmisel nädalal kutsume ehk videot ka vaatama...:)

M

Populaarsed postitused sellest blogist

Vaata ja sa märkad!

Montenegro ja Albaania

Valijakompass